Gunvors Køkken

Vi spiser for at overleve, så hvorfor ikke gøre overlevelsen til en fornøjelse!


Her vil der løbende komme nye madopskrifter, enten af egen opfindelse eller af noget som jeg finder helt fantastisk. Jeg vil forsøge at gøre det så årstids orienteret som muligt.

Pestochampignon

500 gr champignon
1 glas basilikumpesto
Parmesan
smør til stegning
salt

Vask champignonerne og skær dem i kvarter.
Brun Champignonerne i smørret til de er gyldne, drys let med salt og stil dem til afkøling.
Når champignonerne er afkølet til stuetemperatur blandes de med pestoen. Stil det i køleskab.
Server helt kolde med høvlet parmesan over.
Super gode til lam, men godt til alt kød eller alene på ristet brød

Bacon med tomater

1 pk. sliced bacon
5 tomater
masser af persille

Skær bacon i små stykker og steg det på pande, gerne i chiliolie. Skær tomaterne i småstykker og kom dem på panden med bacon når den er næsten færdig. Lad tomaterne stege med i et par minutter. Drys den hakkede persille på og vend det godt rundt.
Spis det som det er, eller på et stykke ristet brød eller med lidt stegt fisk.

GRÆSKAR - brug kødet fra din græskarmand

Græskarsuppe

250 gr. Græskarkød
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
½ liter hønsebouillion
4 spsk Grana Pandana (parmesan)
200 gr. krebsehaler eller rejer

Skær græskarkødet i tern og hak skalotteløg og hvidløg.
Kom det i en gryde, og sauter uden at det tager farve.
Tilsæt bouillion og kog i 20 minutter.
Blend suppen og tilsæt revet parmesan og smag til med peber og salt.
Kom de afdryppede skaldyr i suppen, og server med creme fraiche og brød.




Græskarkage

300 gr. revet græskarkød
150 gr. mørk hakket chokolade
3 æg
250 gr. sukker
2½ dl. olie
1 dl. mælk
450 gr. mel
3 tsk. vanilliesukker
3 tsk. bagepulver

Æg og sukker piskes skummende.
Mel, bagepulver og vanilliesukker blandes.
Tilsæt melblandingen skiftevis med olie til æg- og sukkerblandingen. Græskarkød, chokolade og mælk vendes i.
Bages i bradpande i 45-50 minutter ved 175 grader. Eller fyld muffinsforme med dejen, skal så bage ca 15 minutter.

Crumbelcake

200 gr. mel
200 gr. smør
200 gr. rørsukker
400 gr. æbler i både

Ælt mel, sukker og smør sammen.
Smør en tærteform godt.
Læg æblebådene i fadet, og smulder dejen over.
Bag ved 200 grader i ca. 25 minutter til kagen er pænt gylden.

Server med cremefraiche eller flødeskum.

Andet frugt kan sagtens bruges, og det smager også godt med syltede pærer (en stor dåse).

Rød æbleflæsk

2 store rødbeder
3 æbler
3 løg
evt. rød balsamico

Skræl rødbederne og riv dem groft. Pil løgene og skær dem i grove tern. Steg rødbeder og løg i lidt olie på pande i 10 minutter. Imens dette steger vaskes æblerne og skæres i store tern. Tilsæt æblestykkerne og drys med salt og lidt sukker. Steg til æblerne er møre.
Hvis man synes om balsamico smager det rigtig godt til, det giver lidt ekstra syrlighed.

Serveres blandt andet til stegt røget bacon og lidt kartofler.

Chicken con Carne

3 kyllingebryster
1 dåse røde Kidney beans
1 dåse hakkede tomater
1 dåse majs
1 porrer
1 squash
salt, peber og chili

Skær kyllingebrysterne i små tern, porren i tynde skiver, og squashen i små tern. Steg dette let i en gryde i lidt olivenolie. Når det har fået lidt farve krydres med peber og chili.
Hæld Kidney bønner (skyllet i vand), tomater og majs i gryden og lad det simre i ca 20 minutter. Smag til med salt.
Server med godt brød og en lækker salat.

Sommeren på flaske - Hyldedrik

ca. 20 blomsterskærme
2 citroner
20 g citronsyre
1 l vand
1 kg sukker
evt. atamon

Vand og sukker gives et opkog. Tag af varmen og tilsæt citronsyre. Lad det afkøle. Pres saften af citronerne og skær skallen i småstykker. Blomsterskærmene lægges i en skål eller spand med låg, citronsaft,skal og sukkervandet hældes over. Stilles koldt. Rør rundt en gang dagligt. Lad det trække i mindst 4 dage. Sies herefter og hældes på flasker.
Hvis du ønsker lidt længere holdbarhed tilsæt da 1 spsk. atamon til sukkervandet inden det hældes over blomsterskærmene.

Skal blandes med vand før servering, gerne iskoldt.

Velkomsdrik med hyldesaft

Hyldesaft blandes med gin og danskvand.
Smag dig frem til dit eget blandingsforhold, men 3 dele hyld, 1 del gin og 1 del danskvand er ikke helt skævt.
server med isterninger


Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Charlotte | Svar 22.10.2010 18.12

Mums!

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

27.11 | 19:15

Tak for dit svar.
Jeg har ikke så travlt, mange tak for tippet.
Jeg vil prøve at afsøge markedet lidt og danne mig et indtryk af de skønne PRE-heste.
Mvh
Helle

...
27.11 | 08:40

Hej Helle,
Jeg har en 2½ års hoppe og en 1 års vallak, men de når nok ikke mere end 160 som sluthøjde.
Du kan evt. spørge hos Stutteri Korsmosegård.
Mvh
Gunvor

...
26.11 | 20:05

Hej Gunvor,
Har du nogle føl eller ungheste til salg?
Søger en dressurhest med stg min 164 (slutmål altså)
Mvh
Helle

...
10.02 | 10:07

Hej Dorte.
Jeg har en 2års baya hoppeplag som vil egne sig fint til klassisk idet hun er af den barokke type. Skriv til stuttericava@hotmail.com for mere info.

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE